AktivnostiPoljoprivredaUncategorized

Edukacije za poljoprivrednike radi ostvarivanja novčanih potpora

Danom 01.07.2023. godine započelo je novo programsko razdoblje europske zajedničke poljoprivredne politike (ZPP RH 2023.-2027.).

Temeljem zahtjeva za potpore iz pojedinih intervencija putem Agronet aplikacije u 2023. godini poljoprivrednici moraju završiti edukacije u trajanju 6 sati (u protivnom slijedi umanjenje novčanih potpora).

Edukacije će provoditi Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede (bivša Savjetodavna služba) i druge ovlaštene institucije. Predavanja su podijeljena u 4 skupine – ovisno o traženoj potpori za određenu intervenciju.

Općina Domašinec će osigurati prostor za edukacije za poljoprivrednike iz općine Domašinec, a o terminima će biti naknadno objavljena obavijest putem ove službene mrežne stranice.

Većina edukacija planira se održati od sredine listopada do sredine prosinca 2023. godine. Edukacije se održavaju u prijepodnevnim satima (od 8.00 ili 9.00 do 14.00 ili 15.00) – radi moguće kontrole Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Popis tema i naziv edukacije prema vrstama intervencija koje su poljoprivrednici zatražili putem jedinstvenog Agronet zahtjeva za 2023. godinu