AktivnostiKomunalno redarstvoUncategorized

Zelena čistka 2021.

Dana 27. ožujka 2021. godine, u organizaciji Općine Domašinec održana je akcija čišćenja nesavjesno odbačenog otpada na području Općine Domašinec pod nazivom „Zelena čistka“.

Mještani su se najprije okupili kod lovačkog doma u Domašincu i ribičkog doma u Turčišću, odakle su krenuli po grupama od nekoliko ljudi obilaziti poljske putove i čistiti nesavjesno odbačeni otpad uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Akcija čišćenja održana je u vremenu od 9 do 11 sati, okupila je 50-ak mještana i prikupljeno je ukupno 2540 kg miješanog komunalnog otpada. U akciji su sudjelovale udruge sa područja Općine Domašinec, vijećnici Općinskog vijeća Općine Domašinec i članovi Mjesnog odbora Turčišće Nakon završetka akcije, Općina Domašinec osigurala je za sve sudionike kratku okrjepu. Istog dana organizirano je i prikupljanje otpadnog tekstila i ee otpada od mještana Općine Domašinec iza Doma kulture. Otpadnog tekstila prikupljeno je ukupno 1160 kg, ee otpada 2340 kg a metala 1240 kg. Sav prikupljeni otpad je u reciklažni centar odvezla tvrtka GKP Prekom d.o.o. iz Preloga koja obavlja poslove sakupljanja otpada na području Općine Domašinec a kojeg su dalje preuzele ovlaštene tvrtke za pojedinu vrstu otpada. Općina Domašinec zahvaljuje svim mještanima koji su se uključili u akciju čišćenja.

 

 

UMIROVLJENICI PODRUŽNICA DOMAŠINEC