AktivnostiUncategorized

Općinski načelnik dodijelio je 16 stipendija redovnim studentima

Temeljem raspisanog Javnog poziva za dodjelu stipendija, općinski načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek, dipl.ing.prom. donio je Odluku o dodjeli stipendija, kojom Općina dodjeljuje čak 16 novih stipendija, što predstavlja najveći broj stipendija koje je Općina Domašinec do sad dodijelila za određenu akademsku godinu.

Iznosi studentskih stipendija razlikuju se prema mjestu stanovanja i dodjeljuju se u mjesečnom iznosu za studij u Čakovcu 300,00 kuna, u Varaždinu 400,00 kuna, za studij u ostalim gradovima Republike Hrvatske 500,00 kuna, a za studij u inozemstvu 600,00 kuna.

Tijekom 2020. godine su također sklopljeni i aneksi ugovora sa studentima koji studiraju u udaljenijim gradovima diljem Republike Hrvatske (Koprivnica, Zagreb i dalje) te im se umjesto dotadašnjih 400,00 kn stipendija povećala na 500,00 kn jer su i njihovi troškovi studiranja zbog te udaljenosti viši.

Općinski načelnik Mario Tomašek, dipl.ing.prom. kao ključni element razvoja Općine Domašinec vidi u obrazovanim mladim ljudima koji su pokretači razvoja lokalne zajednice.