AktivnostiGospodarstvo

Posjet turističkim lokacijama Donjeg Međimurja

Pod organizacijom nove kampanje Regionalnog turističkog centra iz Goričana „Međimurci po Međimurju“, u subotu 27. lipnja 2020. organiziran je prvi posjet privatnih iznajmljivača i OPG-a turističkim lokacijama Donjeg Međimurja pod pokroviteljstvom TZMŽ i u suorganizaciji agencije Destinova. Cilj je bio promovirati općine Donjeg Međimurja tako da posjetitelji dožive, osjete, aktivno sudjeluju u dijelovima programa i ono najvažnije da se educiraju i neke detalje uvrste u svoje svakodnevne navike kako bi sve to na kraju mogli prenijeti i svojim obiteljima i gostima koje mogu uputiti na nove turističke lokacije.

Itinerar koji je oduševio naše posjetitelje je bio sljedeći: Donji Kraljevec (Centar dr. Rudolfa Steinera i njegova rodna kuća), Sveta Marija (prezentacija svetomarske čipke ispred udruge Svetomarska čipka), Donji Vidovec (biodinamički ručak u Hotelu Golf i prezentacija ispiranja zlata spustom čamcima po rijeci Dravi ispred udruge Vidovski zlatari), Donja Dubrava (Adrenalinski park Pozoj), Goričan (tumuli, odnosno keltske grobnice koje imaju poveznicu s dr. Rudolfom Steinerom jer je u svojim predavanjima naglasio kako je rođen na tromeđi germanske, slavenske i keltske kulture). Općinu Domašinec i Kotoribu smo slikovito doživjeli

kroz priče iz povijesti povezanih sa sadašnjim zbivanjima. Samu avanturu su nam upotpunile i zanimljivosti svake općine koje nam je slikovito prenijela vodičica iz Udruge vodiča Međimurja.

Cilj ove kampanje je da svi žitelji Međimurja turistički upoznaju svoju regiju, da se povežu, umreže, zajedno kreativno rade na razvoju turističkog proizvoda a samim time i turističke destinacije. Novoizgrađena petlja na graničnom prijelazu autoceste A4 – Zagreb – Goričan – granica Republike Mađarske otvorila je vrata prvenstveno Donjem Međimurju a isto tako i cijeloj regiji.

Kampanja „Međimurci po Međimurju“ samo je dodatak razvoja već dobro poznate kampanje Turističke zajednice Međimurske županije „Međimurje daje više“ jer će se time obogatiti lista zanimljivih lokacija koje će moći biti na spisku za obilazak svakog turista ili posjetitelja koji dolazi u Međimurje.

Ukoliko vas zanima kako izgleda zemlja gdje je rođen Rudolf Steiner, gdje su zlatari ispirali zlato, kako se izrađuje svetomarska čipka, gdje su Kelti živjeli i za sobom ostavili zanimljivu kulturu i još mnogo drugih zanimljivosti tada za vas imamo sjajnu vijest jer se uskoro otvara novi raspis za novu grupu za obilazak po Donjem Međimurju. Stoga se postavlja pitanje, svi idu u Donje Međimurje a gdje si ti?