AktivnostiGalerijaKomunalno redarstvo

Zelena čistka 2022.

Dana 30. travnja 2022. godine, u organizaciji Općine Domašinec održana je akcija čišćenja nesavjesno odbačenog otpada na području Općine Domašinec pod nazivom „Zelena čistka“.

Mještani su se najprije okupili kod lovačkog doma u Domašincu i ribičkog doma u Turčišću odakle su krenuli po grupama od nekoliko ljudi obilaziti poljske putove i čistiti nesavjesno odbačeni otpad.

Akcija čišćenja održana je u vremenu od 9 do 11 sati, okupila je 40-ak mještana i prikupljeno je ukupno 1260 kg glomaznog otpada kojeg je preuzela tvrtka GKP Pre-kom d.o.o. iz Preloga.

U akciji su sudjelovale udruge sa područja Općine Domašinec, vijećnici Općinskog vijeća Općine Domašinec i članovi Mjesnog odbora Turčišće.

Nakon završetka akcije, Općina Domašinec osigurala je za sve sudionike kratku okrjepu. Istog dana organizirano je i prikupljanje otpadnog tekstila i ee otpada od mještana Općine Domašinec iza Doma kulture u vremenu od 07,30 do 10 sati.

Otpadnog tekstila prikupljeno je ukupno 1100 kg, a ee otpada 600 kg.

Sav prikupljeni ee otpad je u reciklažni centar odvezla tvrtka GKP Pre-kom d.o.o. iz Preloga, a prikupljeni tekstilni otpad Socijalna zadruga Humana Nova iz Čakovca.

Općina Domašinec zahvaljuje svim mještanima koji su se uključili u akciju čišćenja.