AktivnostiSportUncategorized

Održana je 2. Utrka Murščak

U nedjelju, 16. kolovoza 2020. godine, u organizaciji NK Dinama Domašinec i Atletskog kluba Međimurje Čakovec, a pod pokroviteljstvom Općine Domašinec održana je 2. Utrka Murščak. Velik doprinos organizaciji dala je i Udruga umirovljenika Međimurske županije – podružnica Domašinec

Cilj same Utrke je promocija zdravog načina života kroz poticanje sportsko-rekreativnih aktivnosti te promocija poučne staze „Murščak“ koja je uređena sredstvima EU u programu Prekogranične suradnje. Staza je smještena na dijelu Murščaka, najšireg područja uz rijeku Muru bez naselja, koje obuhvaća oko 1500 hektara. Svako stajalište na stazi je učionica na otvorenom gdje se može u prirodnim uvjetima steći najkvalitetnije znanje o vodenim, šumskim, livadnim, oraničkim bioekosustavima, geografskim i bogatim povijesnim, gospodarskim i tradicionalnim vrijednostima ovog, ekološki još uvijek očuvanog kraja.

Sudionici utrke, osim iz Međimurske županije bili su i iz Zagreba, Zagrebačke, Varaždinske, Koprivničko-križevačke i Krapinsko-zagorske županije, ali i van granice Republike Hrvatske – iz Mađarske.

Trkači su mogli odabrati jednu od dvije duljine staze: 4,5 km i 12 km. Na stazi od 4,5 km mogli su sudjelovati i hodači, a glavna utrka se boduje za Kup sjeverozapadne Hrvatske.

U muškoj kategoriji ukupnog poretka na 4.5 kilometara, prvo je mjesto osvojio Adam Papp iz Mađarske, a drugo mjesto osvojio je Miljenko Blažinčić iz BK Prelog, dok je treće mjesto pripalo Mariu Horvatu iz PG Geler.

U ukupnom poretku ženske kategorije na 4.5 kilometara prvo je mjesto osvojila Simona Jambrošić iz AK Varaždin, drugo mjesto Anja Jambrešić iz AK Mursko Središće, dok je treće mjesto pripalo Ani Goričanec iz AK Varaždin.

U ukupnom poretku glavne utrke na 12 kilometara u muškoj kategoriji prvo mjesto osvojio je Zoran Križanić iz AK Varaždin, drugo Dinko Solić iz AK Varaždin, a treće Željko Mustač iz AK Varaždin.

Prvo mjesto u ukupnom poretku ženske utrke na 12 kilometara osvojila je Mateja Kaniški iz AK Varaždin, drugo mjesto osvojila je Nada Siladi iz AK Međimurja Čakovec, a treće mjesto osvojila je Alenka Horvat iz AK Varaždin.

Održane su i dječje utrke na 100, 300 i 600 metara.

Pobjednicima utrke medalje su dodijelili općinski načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek, dipl.ing.prom, predsjednik Općinskog vijeća Goran Koren i predsjednik NK Dinamo Domašinec Petar Mihalec.

Općina Domašinec zahvaljuje se svim sudionicima i posjetiteljima ove Utrke!